Благоевград подкрепя лечението на 19-годишната Ради с благотворителен концерт

Музикални и танцови школи от Благоевград канят жители и гости на града на благотворителен концерт под надслов „За Радост“ в подкрепа на 19-годишната Ради.
Всеки може да помогне за благородната кауза на 17 юни от 19:00 часа в читалищния салон на Народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1866“ в областния център на Пиринско.
На сцената ще се качат деца и възрастни, които с песните и танците си ще подкрепят мисията в помощ на Ради.
Зрителите ще видят таланта на изпълнителите от Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“, Детска фолклорна група „Джумайчета“, Детска мандолинна формация „Пирински звуци“, Китарен ансамбъл „Тарега“, Цигулков ансамбъл „Прима виолина, Мажоретен състав „Бижу“, Вокален ансамбъл „Езерец“, Група за стари градски песни „Нежни звуци“, Фолклорна група, Вокално студио „Фа Диез“.
Радостина страда вече седем години от множествена склероза. Тя и семейството й се нуждаят от финансови средства за лечение със стволови клетки в клиника в Турция.
Този месец предстои нова интервенция в здравното заведение, но са необходими 22 000 евро. Тази сума е непосилна за родителите на Ради, които са от село Каменица, община Струмяни.
Затова сега е моментът благоевградчани да покажат, че доброто обединява и да помогнат на Ради да сбъдне своята мечта – да се изправи отново на крака.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене