Колоездачна обиколка на Беласица стартира от Петрич

Близо 400 велосипедисти се включиха за 12 поредна година в екстремна обиколка на Беласица планина. Стартираха от центъра на Петрич и поеха по маршрута към ГКПП-Кулата, Гърция, след това към ГКПП- Дойран, Македония. Завръщането им Петрич е утре привечер през ГКПП-Златарево, съобщиха организаторите.

Колоездачите са от цялата страна. Има също македонскита и гръцки участници. За два дни се изминават около 200 километра. През цялото време има подсигурена линейка, придружаващи автомобили, в които има вода, автомобил за техническа поддръжка на велосипедите и екип от водачи, допълни той. Всеки участник ще има възможност да кара със собствено темпо стига да поддържа минимална средна скорост, позволяваща му да премине маршрута за не повече от два часа от описаното време в програмата.

Обиколката няма състезателен характер. Предвидени са придружаващи автомобили, медицинско лице и техническа поддръжка. Тази година участието в Обиколката става след заплащане на такса от 20 лева.

Срещу таксата всеки участник получава бандана с логото на обиколката, стикер Belasitsa bike tour 2024 с номер, с който използвате всичко, което е предвидено от организаторите и участва в томбола с награда велосипед. Подсигурени са придружаващи автомобили, кола за багаж, техническа поддръжка и вода. Всички останали разходи са за лична сметка. За парти с вечера в Дойран се заплаща 30 лева.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search