Стадионът във Вълкосел с впечатляваща визия! И с жест от БФС!

Мечтата на жителите на село Вълкосел за модерен стадион от тази събота вече е факт! На връх празника на селото в събота на 1 юни съоражението беше официално открито. Стадионът е  с наистина впечатляваща визия, както ще се убедите от снимките. Обявената обществена поръчка за основен ремонт за футболното игрище в гоцеделчевското село Вълкосел през юни миналата година е реализирана успешно в необходимото качество и в договорения срок.

Решението бе на общинарите в Сатовча по предложение на кмета Арбен Мименов, а до реализирането на проекта се стигна благодарение на народния представител Делян Пеевски от ДПС.. Трибуната за публиката  е с 900 седящи места. Спортното съоръжение има активна автоматизирана напоителна система, с естествена тревна настилка с размери 94 на 65 метраНаправне е основен ремонт на съблекалните, сградата е  санирана.

На тържественото откриване присъстваше ръководството на община Сатовча и лично кметът д-р Арбен Мименов, националната власт беше представена от народният представител от ДПС г-н Йордан Цонев, общински съветници и гости. Впечатление направи личният жест на президентът на БФС – г-н Георги Иванов, който осигури сопрно оборудване за новото спортно съоражение на село Вълкосел. Дарението на БФС беше докарано лично от председателя на ОС на БФС – Благоевград – Александър Кабзималски.

Георги Шапков управител на "Престиж Бизнес" председателя на ОС на БФС – Благоевград – Александър Кабзималски

Георги Шапков управител на „Престиж Бизнес“ председателя на ОС на БФС – Благоевград – Александър Кабзималски

„Както сами може да се убедите, зоната за спорт и здраве тук е наистина с впечатляваща визия. Домът на местния отбор „Стрела“ и на всички любители на спорта в региона е истински дар за развитие. Лично за мен, като управител на „Престиж Бизнес“ – компания с дългогодишен опит в изграждането на подобен вид спортни бази – имам самочувствието да заявя, че ние – целият екип, община, държава, проектанти, изпълнители – успяхме да съградим едно от най-добрите съоръжения за спорт и възстановяване, не само в тази община, но и в областта. Показахме нагледно, че обединението наистина прави силата! Убеден съм, че при тези нови условия за спорт в село Вълкосел предстоят много успехи, не само в местния футбол, но и в други видове спортове, които могат да се развиват на този терен, защото спортът е здраве, калява характери и възпитава!

Благодаря от сърце за усилията, всеотдайността и професионализма на нашия екип, на екипа от професионалисти на Община Сатовча, ръководен успешно от д-р Арбен Мименов. Сърдечно благодаря и на представителите на изпълнителната власт и конкретно на г-н Делян Пеевски, който в качеството си на народен представител, избран от този регион, ежедневно и неуморно прави всичко по силите си все повече подобни проекти да бъдат реализирани.
Редом с това да пожелая на добър час на всички, искам да завърша с един мой любим цитат: „Мечтите се материализират, когато непрестанно се стремиш към тях и влагаш цялата си енергия и труд!“
Благодаря ви, че направихме това заедно.“  Даде изявление за Топ Преса г-н Георги Шапков, управител на „Престиж Бизнес“ фирмата изпълнител.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене