С дефиле на автентични народни носии започна Югозападен международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите“ в Благоевград

С дефиле на автентични народни носии започна Югозападен международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите“, който вчера и днес събира танцови състави от различни държави в Благоевград.

Шествието на участниците, пременени в пъстри и колоритни, традиционни фолклорни облекла, стартира от Съдебната палата, премина през централната пешеходна улица „Тодор Александров“ и стигна до пл. „Македония“, където фестивалът бе официално открит от зам.-кмета по култура, спорт и туризъм Станислав Кимчев и от директора на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Богдана Костадинова.

В рамките на два дни програмата ще бъде наситена с много танци на състави от България, Албания, Грузия, Гърция, Полша, Р Северна Македония и Косово.

Фестивалът се организира от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград в партньорство с Община Благоевград и Община Дупница.

С дефиле на автентични народни носии започна Югозападен международен фолклорен фестивал Мир на Балканите в Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене