ОбС в Гоце Делчев учреди право за строеж на паркинг на МБАЛ „Иван Скендеров“

На заседанието бяха приети финансовите отчети на общинските предприятия

На свое редовно заседание Общинският съвет в Гоце Делчев прие годишните  финансови отчети за 2023 г. на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД и на „Медицински център I – Гоце Делчев“ ЕООД.

На заседанието бе учредено безвъзмездно право за строеж на паркинг на МБАЛ „Иван Скендеров“. Той ще бъде с 68 паркоместа и ще заема 2 250 кв. метра. Разходите по строителството ще са от бюджета на здравното заведение, което ще бъде собственик на паркинга в период на 15 години.

Това ще бъде поредната придобивка за пациентите на болницата и Медицинския център.

Общинските съветници одобриха доклад за последваща оценка на изпълнението на Общински план за развитие 2014-2020 г. на община Гоце Делчев. Докладчикът по темата – секретарят на Общинска администрация Мариана Устаилиева, уточни, че планът е структуриран в 6 приоритетни области – конкурентоспособност, местна инфраструктура, подобряване на жизнената среда, развитие на туризма, развитие на човешките ресурси и трансгранично сътрудничество. Общо са разработени 334 проекта. Най-голям дял имат средствата от Европейския съюз и националните.

На заседанието беше приет годишният финансов отчет за 2023 година на „Общински пазари“ ЕООД – Гоце Делчев. Управителят Ангел Баталов посочи основната задача, която дружеството е имало през предходната година – финансово укрепване и подобряване на условията, при които работят търговците. Той отчете печалба за миналата година в размер на 6 020 лева. А през настоящата година основната цел на дружеството е промяна на организацията на работа в пазара за селскостопански стоки. Предвижда се монтиране на нови щандове, които ще осигурят защита от силно слънце и дъжд.

Приети бяха и отчетите за дейността на общинските предприятия „Чистота“, „Поддържане на обекти – общинска собственост“, Селскостопански и благоустройствени услуги“, „Озеленяване и поддържане на територии за обществено ползване“ и „Гробищни паркове“ през 2023 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене