Министър Греков: Днес ще бъдат платени евросубсидиите на коректните земеделски производители

министър-греков

Има фиктивни фирми и земеделски производители, които никога не са се занимавали с тютюн, но получават субсидии, съобщи министърът

„Предполагам, че до края на деня ще бъдат изплатени всички евросубсидии на земеделските производители, които са подали точни, коректни и навреме документи. Успяхме да изпълним обещанието си. Ние разбираме, че тези пари са много важни.“ Това каза пред БНТ земеделският министър Димитър Греков.

„Следим от близо проблема с изкупуването на тютюна. Държавата не е абдикирала от задълженията си. За съжаление този въпрос не е решен напълно и изцяло. Тютюнопроизводителите може би имат право да се съмняват в картелно споразумение. Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе дали има такова споразумение. Аз мога да твърдя само, че имаме много качествен тютюн“, каза още Греков.

Той изрази надежда, че до края на февруари ще бъде изкупен всичкият произведен тютюн у нас. В момента земеделското министерство обмисля още законови промени в полза на тютюнопроизводителите.

„Няма политическо заиграване с тютюнопроизводителите. Аз просто исках да дам на тези хора надежда и сигурност. Да вярват, че държавата стои зад тях и не сме ги забравили. Не мисля, че моето присъствие е повишило изкупната цена на тютюна. Със сигурност трябва да се направи регистър на тютюнопроизводителите. Това няма да е лесно, защото ни трябва разрешение от Европейския съюз. Има фиктивни фирми и земеделски производители, които никога не са се занимавали с тютюн, но получават субсидии. Същият проблем имаме и с животновъдите“, разкри земеделският министър.

www.sandanski1.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене