Благоевградчани обсъждат бъдещето на зоопарка

Общественото обсъждане относно бъдещето на Зоопарка в Благоевград ще се проведе в зала „22-ри Септември“ от 18.00 часа днес.

Всички присъстващи ще могат да задават своите въпроси, ще има възможност и за допълнителен срок, в който да изпратят своите идеи и предложения.

По-нетърпеливите сред благоевградчани вече започнаха да предлагат различни варианти, очертаващи бъдещето на зоологическата градина. Предложенията варират от затваряне на зоопарка до цялостно модернизиране.

Сред идеите не липсват и такива, според които зоологическата градина трябва да бъде затворена, а на нейно място да бъде изграден парк за отдих и почивка или пък фотоволтаичен парк, който да покрива нуждите на Община Благоевград.

„Всяка клетка под 1 декар е затвор – мъчителен, много мъчителен, особено за мечки, лъвове, слонове и т.н. Можете да забавлявате децата си по друг начин, вярвам, че има и други начини. Моето мнение е, затваряне“, пише потребител на социалната мрежа Facebook.

Друг пък казва: „Зоопаркът е на уникално място, защото е на хълм в гората и това е страхотно! За мен и семейството ми е удоволствие да го посещаваме! Но! Условията за животните не са мръднали особено от едно време (с изключение на модерното местообитание на мечката). Решението е просто, ако има достатъчно пари за оправяне и на другите местообитания, особено това на лъва е скандално, тогава нека се направи модерен зоопарк. Това ще струва много, не съм сигурен, че след 2027 ще има каквито и да е програми, които могат да се използват, а няма много време за писане и кандидатстване. Съответно с модерен зоопарк, безплатният вход също изчезва, защото безплатен обяд няма! Ако няма достатъчно средства, нека се направи да е само за животни които не могат да бъдат пуснати в естествената им среда поради ред причини. Лъвовете се даряват, където има подходящите условия и се прави една защитена паркова зона с животни! Чета по-горе постове, пуснете животните….. половината от тези животни след една седмица в естествената им среда ще са мъртви! Не е толкова просто!“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене