Банско открива изложба с най-добрите детски рисунки на таланти от 60 страни

В Деня на детето – 1 юни (събота), от 18:00 ч., в Банско (в Amuse Bouche by Skabrin) ще се открие юбилейната изложба „10 години световен конкурс за детска рисунка“. Организатор на събитието е фондация „Малък Зограф“, а експозицията ще бъде отворена за посетители до края на месец юни. Тя ще покаже някои от най-забележителните детски рисунки, печелили награди в Световния конкурс за детска рисунка през годините.

Изложбата има за цел да зарадва жителите и гостите на курортното градче, като им даде възможност да се докоснат до изкуството на деца от десетки страни по света, сред които – България, Сърбия, Гърция, Румъния, Унгария, Испания, Молдова, Египет, Китай, Тайланд, Република Корея, Индия и други.

Ежегодно в традиционния конкурс вземат участие деца от близо 60 държави, а събитието е съпътствано и от годишна церемония по награждаването на призьорите.

На 20 май вече стартира и процедурата по изпращане на рисунки за участие в XI „Световен конкурс за детска рисунка“. Тази година, журито предизвика въображението на участниците с темите: „Природните чудеса на моята страна” и „Артистична експедиция – въображаемо пътешествие”.

Церемонията по награждаването ще се състои в изложбените зали на НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене