Екшън в благоевградския кв. „Орлова чука“: Пиян шофьор помля 3 коли на паркинг, клиенти и управител на бар го „арестуваха“ в среднощна гонка

1ebb22db3c3b8510b70d44449f8f8e8f

Екшън като в американски филм се разиграл миналата вечер в благоевградския квартал „Орлова чука“. Около 22, 20 часа пиян шофьор  с „Опел “Вектра“ с бясна скорост се забил в паркираните пред бл. 208 автомобили, смачкал 3 ко­ли и опитал да избяга. Страхо­витият удар извадил по тера­сите живеещи в околните бло­кове, клиенти и служители в бар „Торино“, пред които се ра­зиграл автоекшънът, изскочи­ли навън и видели как водачът се опитва да се освободи от клопката на помпените возила и да избяга от мястото на ин­цидента. Управителят на бар ‘Торино“ Георги Покровнишки с ужас видял маздата си, най- силно пострадала от удара, със задница като хармоника, аудито до нея с кърджалийска ре­гистрация също е доста смач­кано, най-слабо, но достатьчно пострадал, е голфът на жи­веещия в съседния блок пен­сиониран миньор Емил Губеров. Видяхме, че опелът по­тегля надолу, качихме се на две коли и предприехме преслед­ване, разказа един от серви­тьорите в бар „Торино“.

В първата кола бил Георги Покровнишки, той застигнал „екшън героя“ след завоя на ул. „Делвинска“, опелът му от удара се бил повредил и зато­ва не могъл да продължи гон­ката. Шофьорът каскадьор се оказал 28-годишният Венцис­лав Петров Лазаров, той седял зад волана видимо пиян. Преследвачите му веднага позвънили на тел. 112 и до­като чакат да дойде полиция, „арестували“ виновника в бар­чето. Направените алкохолни проби показали наличие на 1,9 промила алкохол в кръвта на водача.

Според свидетели на екшъна и потърпевши Венцислав Лазаров е полицейски син, той живее в кв. „Еленово“, бл. 3, известен като „полицейския блок“, но от полицията не пот­върдиха информация за нас­тоящ или бивш полицай, отго­варящ на името и адресната регистрация.

Гледах телевизия у дома, ко­гато ми се обадиха от полиция­та да сляза на паркинга зара­ди пътен инцидент, разказа вчера собственикът на голфа Е. Губеров. Сивото ми гълъбче е поело удара с лявата си пред­ница, навсякъде имаше стъкла и парчета от фарове и стопо­ве, обясни той. От протокола за инцидента е видно, че собс­твеник на опела е 28-годишният Николай Атанасов Анге­лов, който живее в кв. „Струм­ско“, явно приятел на пияния каскадьор. Само по чудо, ве­роятно и заради по-късния час, по улицата не е имало хора и се е разминало без жертви.

В полицейския бюлетин от вчера е отбелязано, че по слу­чая е образувано бързо производство.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене