Поредни отличия за НПГ!

За трета поредна година големи вълнения предизвика Националния ученически конкурс „Млади изследователи 2024“, иницииран от Университета по хранителни технологии в гр, Пловдив. Участие в надпреварат тази година взеха над 80 отбора от 10, 11 и 12 клас от цялата страна.
НПГ “Димитър Талев” бе отличена със специална награда за „Най-активна гимназия“ като за пореден път показа и доказа високото ниво на образователния проес в #НПГ.
– ПЪРВО място в направление „Икономика и предприемачество“ взеха Василена Гинчева, Нелина Чинарска и Асен Хамалов от XI клас, с разработка на тема „Робот асистент“
– ТРЕТО място – Гергана Хаджиева от XII клас, с разработка на тема „Балон за пречистване на въздуха”. Възпитаниците на #НПГ бяха отличени с плакети и парични награди. Те демонстрираха творчески, предприемачески и отлични ораторски умения, с които впечатлиха журито и публиката.
За поредна година бизнесът избра своите фаворити и раздаде още 13 приза, един от които бе за разработката “Робот асистент” на екипът от XI клас от #НПГ.
Всичкит участници получиха много подаръци и сертификати, които им дават право да бъдат записани в УХТ без кандидат-студентски изпит.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене