Националния печат

печат

„24 часа“

Сгазеният кандидат за съдия №1 Лозан Панов се оттегли, страхувал се

Лозан Панов, един от двамата кандидати за съдия №1, се отказа от надпреварата. Във вторник той правел обичайния си крос в “Южния парк”, когато бе блъснат от кола на зебра в София и е в болница с комоцио.

 

Канал 3 опожарен, ще излъчва след седмица

Поне седмица “Канал 3” няма да излъчва пълната си програма, след като се оказа, че пораженията от пожара предната вечер са много по-големи от очакваното.

 

„Труд“

Тунджа и язовири потопиха Старозагорско

Четири станаха бедстващите общини в Старозагорско след обилните валежи през последните дни. Освен в Раднево и Чирпан обстановката стана изключително опасна и в Николаево и Мъглижко.

 

Пореден опит на Цветан Василев да сложи ръка на БТК

Вестник „Труд“ следи задълбочено казуса „КТБ“ и последиците, свързани с фалита на банката, поради което не могат да бъдат подминати без коментар изявленията на адвокат Мартин Апостолов пред Би Ти Ви в предаването „Тази сутрин“ на 10.12.2014г. За да стане ясна позицията на г-н Апостолов, е важно да се знае, че той е доверено лице на Цветан Василев, обслужващ правно от дълги години мрежата от фирми фантоми на банкера, източили с необезпечени кредити финансовата институция.

 

„Сега“

Софийски съдии вдигнаха бунт срещу шефовете на ключов съд

Съмненията за манипулиране на случайното разпределение на делата и злоупотребите на магистрати от Софийския градски съд (СГС) предизвикаха безпрецедентен бунт в институцията вчера. 15 съдии поискаха оставката на председателя му Владимира Янева и на двама от четиримата й заместници, които се занимават със случайното разпределение – Петя Крънчева и Богдана Желявска.

 

Държавата се отърва от 3886 км пътища

Държавата е на път да се отърве от изграждането и поддръжката на 3886 км републикански пътища, преминаващи през населени места. Досега те бяха грижа единствено на пътната агенция. Вчера обаче депутатите приеха на първо четене промени в закона за пътищата, с които отговорността вече ще се споделя и от общините.

 

„Монитор“

246 деца отвлечени от родител зад граница

246 деца са били отвлечени от единия си родител зад граница, а държавата ни е била сезирана да се включи в процеса по установяване на хлапето. Цифрата е за период от 6 години ­ от 2008 година насам, и включва както молби за помощ от България, така и от чужда страна, която търси свое хлапе у нас.

 

Следиш половинката, отиваш на съд

Съд за ревнивците, които тероризират половинките си, като ги следят и подслушват, поискаха неправителствени организации. Инкриминализирането на всички форми на следенето е мярка, която цели защита от психически тормоз у дома. Това означава, че съпругът, който следи ежедневните дейности, телефонните разговори или имейлите на половинката си, може да бъде изправен пред Темида, в случай, че жената подаде жалба в полицията, обосноваха се от сдружение „Алианс за защита от насилие”.

 

„Преса Daily“

В зимните ни курорти чакат над 40 000 скиори 

Тази година времето се усмихна на най-запалените скиори и точно преди откриването на зимния сезон заваля обилен сняг. Стартът на голямото спускане ще е на една и съща дата и в трите ни основни курорта. На 13 декември (събота) са официалните церемонии по белите писти в Боровец, Пампорово и Банско. И трите планински градчета са подготвили атрактивни програми и промоционални цени. От местните браншови организации очакват над 40 000 привърженици на белите спортове.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене