Д-р Георги Георгиев начело на РК на БЛС – Благоевград за втори мандат

Д-р Георги Георгиев бе преизбран за председател на Районна колегия на Българския лекарски съюз в Пиринско за втори тригодишен мандат. Кандидатурата му бе подкрепена с мнозинство на отчетно-изборно събрание, провело се в зала „22 септември” на община Благоевград.

Пред 55-има делегати, представляващи над 800 лекари  от областта, д-р Георгиев представи отчет на дейността за изтеклия период, след което беше приет и годишният бюджет на съсловната организация. Избрани са трима зам. председатели, това са педиатърът д-р Дафина Тачова от Благоевград, пулмологът д-р Олег Яков от Петрич и хирургът д-р Христо Георгиев от Разлог.

Припомняме, че д-р Георги Георгиев бе избран за председател на РК на БЛС – Благоевград през юли 2021 г., когато беше управител на СБАЛО „Св. Мина“ и по време на най-тежкия период на ковидната пандемия. Той има над 35-годишен стаж като лекар, специалността му е клинична патология, а от две години е началник на отделението по обща и клинична патология в болницата в София на петричанина

д-р Христо Мазнейков.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене