Под звуците на цигулка и с много сълзи ПГОСУ – Дупница изпрати своите абитуриенти

 314 зрелостници ще преминат по централния площад „Свобода“ в Дупница на 24 май

Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница изпрати с мило тържество своите абитуриенти от випуск 2024. Учениците от 12 „а“ и 12 „б“ клас с класни ръководители Галя Евтимова и Люсилия Димитрова си казаха довиждане, но не и сбогом със своя директор Борис Кръстев и преподавателите в школото.
Сценаристи и режисьори на тържеството бяха учителките Силва Драганова и Люсилия Димитрова, а за озвучаването на празника се погрижи Весела Борисова.
Водещи на събитието бяха близначките Ивона и Симона Гюрини, а Цветелина от 8 „а“ прочете стихотворение, посветено на българската азбука и на светите братя Кирил и Методий. Цигуларката Валенсия, която винаги взима дейно участие в празниците на своето училище, поздрави абитуриентите със свои изпълнения. Имаше и песни в изпълнение на Кристиан Иванов и Ивана Иванова.
Директорът на ПГОСУ Борис Кръстев подари на всеки един ученик книга и грамота, като им пожела попътен вятър и много успехи в живота.
От името на 12 „а“ клас водещи при раздаването на грамотите с весели закачки към своите съученици бяха Васил Сусанин и Виктория Демиревска. При 12 „б“ клас пък тази роля бе поверена на Кристиан Иванов. Неговата съученичка Мария Амбаркова отправи благодарствени слова към ръководството на ПГОСУ от името на целия випуск 2024. Ивана Иванова от 12 „б“ клас и Стефания Стефанова от 12 „а“ клас също благодариха на своите преподаватели за изминалите години и проявеното от тях търпение.

 

След това абитуриентите връчиха специални грамоти на ръководството на училището в лицето на директора Борис Кръстев и неговите заместници Денка Новачка и Милена Димитрова. Бяха отличени и учениците, които през учебната година са постигнали високи спортни и учебни успехи. Тържеството завърши с много положителни емоции и снимки за спомен, при които по-емоционалните ученици и учители се разплакаха от вълнение.
Междувременно стана ясно, че общо 314 абитуриенти ще бъдат изпратени в центъра на Дупница на 24 май. По стара традиция зрелостниците ще дефилират на централния площад „Свобода“, преди да заминат за баловете си.
Първи по червения килим, точно в 15 часа, ще минат 51 дванадесетокласници от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“. Половин час по-късно пред своите съграждани ще се представят абитуриентите от Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии. За 16 часа е насрочено дефилето на зрелостниците от ПГОСУ, а след тях ще преминат и тези от Профилирана гимназия „Христо Ботев“. Както всяка година, така и сега изключение ще направят абитуриентите от ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“, които ще бъдат на площад „Свобода“ чак в 19:30 часа.

ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене