Политически бъркоч: Губернаторът на Перник Ирена Соколова бута в шефския стол на ВиК първата дружка на Мама Златана – инж. Антоанета Арсова

283-01-01-Irena-Sokolova-copy

Машата на Златанова – Арсова гази по пътя си кандидатите на ГЕРБ и ББЦ – Румен Стефанов, Денислав Захариев и инж. Емил Димитров

Работници на дружеството: Ирена Соколова държи кметовете Иван Иванов, Пламен Алексиев, Станислава Алексиева, Димитър Сотиров, Васил Узунов и Васил Станимиров в желязна хватка

Областният управител на Перник Ирена Соколова лансира пред строителния министър Лиляна Павлова за нов воден шеф главния инженер на „ВиК” ЕООД-Перник, Антоанета Арсова. Целият колектив на дружеството е потресен, съобщиха служители и работници на предприятието.

283-01-01 Iskra_Zlatanova copy

„Потресени сме. Арсова няма политическа кауза, няма никаква кауза, но е най-добрата приятелка на неразделните бивша шефка Искра Златанова, известна като Мама Златана, и новия областен управител на Перник Ирена Соколова. Само скандалното тефтерче на синчето на Златанова – Филип препъна майка му да седне отново на стола като воден шеф в града”, звъняха в редакцията на вестника от водното дружество, покрусени то новината.

283-01-01 inj. Румен Stefanov

В Перник се коментира, че тежката дума кой да е новият шеф на „ВиК”-Перник има областният управител Ирена Соколова, а Искра Златанова и Антоанета Арсова са нейни близки приятелки.

283-01-01 Камен каменов copy

„Изборът ще се състои на 16 декември на общо събрание на съдружниците в дружеството с членове кметовете на Перник – Иван Иванов, на Радомир – Пламен Алексиев, на Трън – Станислава Алексиева, на Земен – Димитър Сотиров, на Брезник – Васил Узунов и на Ковачевци – Васил Станимиров. Соколова обаче има огромно влияние над всички тях и нито един няма да посмее да посочи дори подготвен човек от ГЕРБ. Така Мама Златана и Антоанета Арсова газят кандидатури на доказани специалисти, дългогодишни служители в дружеството, като Румен Стефанов от ГЕРБ – главен инженер, уволнен от предишния управител Каменов, инж. Емил Димитров – зам.-председател на ББЦ-Перник, и младия юрист и благонадежден политик на ГЕРБ Денислав Захариев. Политическият кадрил с вкус на водевил се разиграва в централата на ГЕРБ в Перник и никой, дори загрижените за партийната цялост и авторитета на партията, не смее да се противопостави на абсурда Антоанета Арсова да стане главнокомандващ на „ВиК”-Перник.

283-01-01 Филип zlatanov

Сивито на нито един от тримата не е входирано в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Общото събрание на 16 декември  взема решение, с което упълномощава министъра на регионалното развитие да сключи договор за възлагане на управлението на „ВиК” ЕООД-Перник.”, коментират хората.

Кадровият бъркоч във „ВиК”-Перник е главозамайващ и не става ясно кой за какво се бори.

268-01-14 Иван-Иванов

„Ще бъдем безкомпромисен коректив на властта, която работи срещу интересите на хората”, бяха високопарните думи на Ирена Соколова по време на предизборната кампания за парламента. Всяка втора дума й беше „кауза” и „идея”, а сега шикалкави и се чуди се коя приятелка в кое удобно кресло да настани. Маневрите и кадрите, с които започва да управлява, говорят за абсолютна безпринципност. Изказвания, пресконференции, срещи и накрая – лице от компрометиран приятелски кръг.

59-06-01 Vasil Uzunov-kmet Breznik-2

Дежурната й реплика беше „изваждане от кризата” и уж за повече прозрачност в институциите, но явно тази прозрачност пак се решава на тайни срещи и вечерни съвещания. Едно е ясно – интересите на работниците и честните хора са загърбени, а пред очите на управляващите те са много различни. Инж. Камен Каменов беше от квотата на ДПС, а Антоанета Арсова е от квотата на Мама Златана, която беше свалена през септември 2013 г. Тя наследи поста именно от Каменов, който отново се върна в дружеството след падането на Златанова.

86-01-10 Plamen-Aleksiev-22

Златанова беше назначена за шеф на ВиК през януари през 2010 г., след като не успя да стане депутатка от ГЕРБ на изборите предишната година и беше махната от поста със заповед на ресорния министър Десислава Терзиева. Перничани помним Златанова със заведените от нея дела срещу половината град. Хората я свързват с култовото изречение „Държавата трябва да си събира парите”, което тя им хвърляше в лицето при всяко оплакване и проблем”, коментираха перничани.

213-04-01 -Vasil-Stanimirov-20

Една част от хората са категорични, че стига ВиК да не завишава кубиците на изразходваната вода, битката срещу нередовните платци е похвална. В момента „ВиК”-Перник е едно от дружествата с най-ниска събираемост на задълженията, но перничани не искат да плащат, защото са категорични: „Някой заставя инкасаторите да ни завишават кубиците. Оттам и сумите са силно завишени. Крайно време е от прокуратурата и полицията да се самосезират и да направят проверка”. Ире­на Со­ко­ло­ва бе­ше по­тър­се­на за ко­мен­тар, но не си вдиг­на те­ле­фо­на, тя за­паз­ва пра­во­то си на от­го­вор.

Снимките:

1 Ирена Соколова

2 Ис­к­ра Зла­та­но­ва се спъ­на в теф­тер­че­то на си­на си Фи­лип за шеф­с­кия пос­та.

3 Румен Стефанов

4 Камен Каменов

5 Филип Златанов

6 Иван Иванов

7 Васил Узунов

8 Пламен Алексиев

9 Васил Станимиров

 

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене