Преглед на националния печат

печат

„Сега“

Догодина хазната ще натовари всеки българин с 8000 лева

През 2015 г. държавата ще стовари върху всеки българин около 8000 лева задължения. Това изчисли Институтът за пазарна икономика в анализ на бюджета за догодина, който вече бе приет в парламента на първо четене. През идните 12 месеца правителството ще вземе от всеки данъкоплатец средно по 4579 лева под формата на данъци, такси, глоби и лихви, за да подсигури разноските на хазната.

 

ДАНС инструктира авиокомпаниите заради тероризма

ДАНС е привикала представители на всички авиокомпании, за да ги инструктира как да събират данните от резервациите на всички пътуващи от и към България. Повод за това е приключилото обучение на агенти на спецагенцията в САЩ за начина на събиране и анализиране на постъпващите данни за пасажерите.

 

„Труд“

Тръгва делото за лиценза на КТБ

Делото за връщането на лиценза на Корпоративна търговска банка (КТБ) тръгва в понеделник във Върховния административен съд, научи „Труд“.

 

„24 часа“

Отпор да се закрият V и VI клас на математическите гимназии

Отпор на закриването на петите и шестите класове на математическите гимназии дават обединените директори на елитните училища и специалистите, които от години готвят българчетата за международните олимпиади по математика.

 

„Монитор“

Бандити си връщат на търг конфискувани имоти

Осъдени бандити си откупуват на търг конфискуван от държавата имот. Подобни случаи са засекли от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

 

200 къщи под вода в Съединение 

Над 200 къщи са наводнени след проливните дъждове, които удавиха община Съединение. Четири язовира са прелели, а във вторник сутринта река Потока заля индустриалната зона на града, съобщи кметът на общината Георги Руменов. Той обясни, че причина за наводненията са интензивните валежи в последните три денонощия, а в общината вече е обявено бедствено положение.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене