Ученици от Долно Дряново показаха умения по роботика и IT пред връстници от Турция и Северна Македония

Приключи поредното посещение на учениците и ръководителите по проект „Създаване на условия за личностно и професионално развитие“ 2023-3-BG01-UA-152-YOU-000176106 по програмата Еразъм+. В него участват Сдружение „Неврокоп“ от България, MEHMET KEMAL COSKUNOZ MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI from Turkey, както и Основно училище „Никола Вапцаров“ от град Струмица, Северна Македония.
В последния ден на месец април ученици от Северна Македония и Турция успяха да се докоснат до живота в обновеното и приветливо Обединени училище „Христо Ботев“ в гърменското село Долно Дряново. Те видяха условията, при които учат и растат нашите деца. В ремонтирания кабинет по природни науки участниците успяха да представят своите презентации за родните си места и училищата си.
Учениците от клуба по роботика за начинаещи в Долно Дряново пък разкриха завидните си умения в безжичното управление на роботизирана система със серво мотор, Wifi комуникация между два микроконтролера и програмиране на дистанционно управление на роботизирана система.
А пък учениците от клуб „IT Тинузавър“ представиха своя проект – макет на училището с иновативни идеи. За гостите имаше и специално подготвена изненада, която вдъхнови всички да танцуват и да се забавляват.
                                       Долно Дряново-ученици (1)
                                       

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене