Керемедчиев: Скопие ще се опита да се противопостави на Брюксел

Снимка: БГНЕС

Достигнахме дъното в двустранни отношения и не виждам как ще се подобрят, посочи той

Новият президент на Република Северна Македония Гордана Силяновска, по образование юрист, ще поведе страната в различна посока. РСМ категорично се разделя с пътя си към европейската интеграция, смята Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Според него Северна Македония ще поеме път към сближаване с Русия, Китай, дори Унгария и Сърбия. Това е пряка конфронтация със съседните страни, както и „противопоставяне на Брюксел и европейските ценности“.
Пред БНР Керемедчиев допълни, че в Скопие има затвърдени не само антиевропейски настроения, но и антибългарски такива.

„Реториката ще бъде смекчена, но политиката, която ще води ВМРО-ДПМНО, ще продължи. Антибългарските нагласи, настроения няма как да бъдат изкоренени. Ние достигнахме дъното на нашите двустранни отношения и не виждам как това ще се подобри“, коментира той пред държавното радио.

Според бившия зам.-министър ръката, която България е протегнала към РСМ, няма да бъде приета, а ще увисне във въздуха. И допълни, че държавата ни няма смисъл да прави компромиси и да отстъпва, а напротив –  трябва да имаме „изключително твърда и последователна политика“, защото в Скопие смятат, че страната ни има слаби позиции като член на ЕС и те могат да бъдат променени под натиск.

Инна Ангелова

dnes.bg

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search