Започнало е разследване на студентката в ЮЗУ „Н. Рилски“ Борислава за набедяване на полицайката

Ако това се докаже, възпитаничката на благоевградския университет може да влезе зад решетките от 1 до 6 години

_thumb (2)Лъжите на Борислава Латинова за гнусния обиск на полицайката Нели Върбанова са обект на втора проверка, но този път срещу самата нея. Районна прокуратура-София е разпоредила на СДВР в едномесечен срок да извърши проверка.Тя трябва да установи дали Борислава е извършила набедяване спрямо полицайката, съобщава BNews, като се позовава на източници от държавното обвинение. Така е преценил наблюдаващият прокурор, който трябваше да се произнесе до месец по този въпрос, след като на 4 ноември СРП прекрати предварителната проверка по жалба на момичето срещу униформената служителка.

Според Наказателния кодекс, ако се докаже, студентката в ЮЗУ е набедила полицайката, а е знаела, че е невинна, наказанието за това престъпление е затвор от една до шест години и обществено порицание.

В хода на проверката на СРП по жалбата на Латинова са снети обяснения на посочените от момичето очевидци, които се различават в значителна степен от твърденията на жалбоподателката.

Последните не споменават за грубо отношение и бъркане под бельото на Латинова от страна на полицейския служител Нели Върбанова.

Твърденията на жалбоподателката се опровергават и от изготвената видео-техническа експертна справка, посочват още от държавното обвинение.

Именно скандалният разказ на 20-годишното момиче доведе до проверката, изпитването с полиграф и дори старта на разследване от прокуратурата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене