С осем куршума затвориха завинаги устата на издънката на Мусомищката фамилия Хрисимови! / Част първа/

hrisim-hrisimov1СРЪБСКИ КИЛЪР ЛИКВИДИРАЛ СВИДЕТЕЛЯ – РАЗСТРЕЛЯНИЯТ ХРИСИМ ХРИСИМОВ ЗНАЕЛ КОЙ Е УБИЛ СИНА НА ВЕНЦИ СТЕФАНОВ – ЖЕРТВАТА СЕ КАНЕЛА ДА РАЗКРИЕ И ВИСШИ ЧЕНГЕТА, КОИТО ПАЗЕЛИ ЙОСКО КОСТИНБРОДСКИЯ – ВЗЕТО ОТ ВСЕКИ ДЕН

Втори свидетел срещу групата на Йосиф Йосифов-Костинбродския беше убит на 4 декември вечерта в София.

53-годишният бизнесмен Хрисим Хрисимов е бил разстрелян с 8 куршума пред заведение в столичния квартал „Банишора” ден преди поредното заседание срещу групата на Йоско.

Разстреляният е бил убит, за да не каже кой е отвлякъл и ликвидирал сина на Венцислав Стефанов, твърдят хора от ъндърграунда. Смята се,  че зад похищението стои Йоско Костинбродския, който обаче нямал намерение да убива Димитър Стефа­нов, а само да вземе огромния откуп от 1 200 000 лв.

В отвличането били за­месени и ченгета, които от години пазели гърба на Костинбродския. Запозна­ти твърдят, че Иво Богьо­веца лично ликвидирал момчето, което го видяло и имало опасност да го разпознае. Той обаче не бил получил благословия за това от шефа си Йоско. Припомняме, че Митко бе отвлечен от преоблечени в полицейски униформи бандити на 6 април 2004 г. Тогава баща му Венци Стефанов се срещна с всички босове от подзем­ния свят, включително и с Костинбродския, който успял да го убеди, че няма общо с изчезването на младежа. Според запознати Хри­сим Хрисимов е бил за­плашван преди смъртта си именно от Богьовеца, което било документирано със СРС-та. Именно зара­ди това той не се явил на 4 ноември т.г. на делото срещу бандата на Йоско, срещу която е явен свидетел. Заради това делото бе отложено за 5 ноември.

Срещу бандата на Кос­тинбродския има още 4-ма свидетели, които обаче са анонимни. Хрисимов сам не е поискал да дава пока­зания тайно. Две седмици преди разстрела той се е срещал с Богьовеца, който го предупредил да си дър­жи устата затворена и да се откаже от показанията си в съда. Хрисимов обе­щал и затова не се явил на делото. Хората на Йо­ско обаче решили, че за по-сигурно трябва да го ликвидират.

Поръчката била изпъл­нена от сръбски мафиот, защото обвиняемите по делото „Килърите 4” Вергил Славов, Ивайло Симе­онов – Богьовеца и Александър Йорданов, както и синът на Йоско – Иван, знаели, че ще са първите заподозрени. Четиримата били привикани на разпит след убийството, но имали железни алибита. Те не са били задържани, но всяка тяхна крачка се следяла под лупа. Невъзможно било да из­бягат, защото по петите им винаги имало ченгета, а телефоните им се под­слушвали.

Криминалистите работят и по версията, че убитият Хрисим, който преди вре­ме бил част от групата на Костинбродския, искал да каже в съда кои са висши­те полицаи, които години наред прикривали боса на „Килърите 4”. Това щяло да взриви   обществото, защото имената им били познати и някои от тях и досега били на ключови длъжности.

Най-малко вероятни били версиите, че мъжът е разстрелян за­ради дългове или заради лични отношения, макар че ченгетата работят и по тях. Криминалисти не смятат, че показанията на Хрисимов за това, че хората на Йоско са убили Фатик, може да са причина за убийството. Те били дадени пред съдия и записани, така че смър­тта на свидетеля нямала значение и те ще бъдат признати в съда.

Шестима души, начело с Йоско, са обвинени за серия от убийства, рекет, наркотици. Групата е била 8-членна, но двама души – Шаки и Борчо, бяха убити. Асен Петров-Шаки бе първият заподозрян за отвличането на сина на Венци Стефанов. Докато тече разследването оба­че, той бе разстрелян в пункт на „Еврофутбол” в кв. „Княжево”. Това се случи 4 месеца след отвличане­то на Димитър Стефанов. Подозренията още тогава са към Йоско, който беше сред най-близките приятели на Шаки. За убийството му бе арестуван хърватинът Иван Може, който бил част от банда­та за убийства на Роберт Матанич. Той беше опра­вдан за това престъпле­ние и след излизането му от ареста за последен път е забелязан в компанията на Йоско. Костинбродския го е питал дали наистина той е убил приятеля му, но Може отричал. След сре­ща между двамата хърватинът изчезна и досега не е намерен, най-вероятно е бил убит. Йоско е заподозрян и за стрелбата по Киро Японе­ца, което е едно от другите обвинения срещу групата му. Там било установено със свидетелски по­казания, че е при­ел поръчка от не­гов роднина от Костинброд, с когото имали спорове за имоти. Кос­тинбродския е известен с близките си контакти с богатите ци­гани от родния си град, които са чести клиенти на бандата му за разчистване на сметки по­между си. През годините на разцвета и най-актив­ната дейност на бандата Хрисимов е бил част от нея и знае подробности за повечето убийства. Йоско е заподозрян за участие в екзекуцията на благоевградския лихвар Васил Горчев и изчезване­то на друг мафиотски бос в Пиринско, Кирил – Буята. Той е последният човек, с който Буята се видял, пре­ди да изчезне по пантофи от дома си в София. Верси­ята е, че е убит и заровен някъде. Къде – можеше да посочи убитият свидетел, на когото обаче затвориха устата завинаги.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене