Окосиха десетки ливади край храма в Златолист, за да има къде да паркират стотиците коли и автобуси на Гергьовден

Хиляди нашенци и чужденци ще са на Гергьовден, 6 май, в църквата „Свети Георги“ в малолюдното санданско село Златолист. В храма е живяла в началото на миналия век пророчицата Преподобна Стойна, която се смята от местните хора за светица и предшественичка на Ванга.

Заради прочутия с лечебната си и чудодейна сила храм насам идват все повече наши и чужди туристи. В деня на храмовия празник отец Антон ще отслужи тържествена служба и света литургия, а след това ще освети курбана за здраве, който ще се раздаде на миряните.

„Сега вече има напълно асфалтиран и удобен път от село Катунци дотук. Това е една от най-посещаваните църкви в страната през цялата година, а на Гергьовден няма къде игла да падне. Затова се наложи да окосим доста ливади край храма, за да има място за паркиране на стотиците коли и автобуси с хора“, заяви днес кметският наместник на Златолист – Иван Коричков. Заради наплива на гости полицията мобилизира няколко екипа, които да регулират движението и да следят за спазването на обществения ред.

Много са тези, които идват в църквата на Преподобна Стойна заради енергийното излъчване. То е най-силно в навечерието на самия Гергьовден.

И до днес е запазено поверието, че ако човек преспи в стаичката на чудотворката, ще оздравее и ще намери път към себе си Затова в Златолист не спират да идват поклонници, вярващи в силата и чудодействата на Преподобна Стойна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене