Отвличането на сина на шефа на Икономическа полиция в Дупница се оказа инсценировка

Отвличането на сина на шефа на Икономическа полиция в Дупница се оказа не много добре организирана инсценировка.

Сигналът бе подаден в петък вечерта на тел. 112 от началника на Икономическа полиция в РУ Дупница, който обявил, че синът му, който е на 22 години е отвлечен. Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил.

По неофициална информация младежът е спрян на пътя с колата си от неизвестни лица, които са го принудили да им преведе пари. После не е ясно какво се е случило с него.

След бърза реакция на полицията младежа е открит невредим. Той посочвал места, където похитителите го водели, там където няма камери. В крайна сметка, обаче, се оказа, че 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството. От телефона му са изтрити имейли и справки за биткойни за стотици хиляди лева.

Най-вероятно младежът, син на полицай от Кочериново е пропилял парите. Стреснал се, че родителите му ще му се карат и съчинил историята.

Полицията бързо разкрила измамата му. Ще бъде ли наказан подателят на сигнала, остава загадка?

Момчето е бивш футболист на „Марек“, но след тежка контузия се отказва от футбола. Преди две години се жени за дъщеря на мастит бизнесмен от София. Тъста му го включва в строителен бизнес и така от футболист се превръща в строител и копач на биткойни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене