ПРОЛЕТНА СУПА ОТ ЛАПАД

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • лапад
    30 листа
  • пресен лук
    1 връзка
  • моркови
    1 брой
  • фиде
    20 грама
  • яйца
    1 брой
  • кисело мляко
    200 грама
  •  Рецептата за пролетна супа от лапад е много подходяща за начинаещите кулинари, бърза и вкусна, а и много лесна за приготвяне!
    1. Първата стъпка от рецептата за супа от лапад / лопуш е подготовката на зеленчуците. Нарязвате на ситно лука и моркова и ги слагате да се запържат леко в нагорещено олио. Почиствате добре листата лапад, като отстранявате дръжките и по-дебелите „жили“ от листата, след което го нарязвате на дребно и го добавяте към морковите и лука, за да се задуши.
    2. Прибавяте около 1,5 л гореща вода, солта и черния пипер, а след като поври 10-тина минутки и измитият ориз/фидето и оставяте супата от лапад  да поври до тяхното сваряване (още 10-15 мин).
    3. И тук идва най-сложният момент за всеки новак в кухнята – застройката!!!  Но без паника! Оказа се, че най-важното при засторйването на супата е не друго, а търпението! Имайте търпение, свалете тенджерата от котлона и изчакайте супата да изстине. Разбийте добре яйцето и киселото мляко, като и двата продукта е добре да са били на стайна температура. След като супата от лапад е поизстинала, отделяте няколко черпака бульон от нея и го добавяте малко по малко към разбитите мляко и яйце, като разбърквате старателно. Сега е време застройката да се изсипе в супата. Това също трябва да стане бавно, малко по малко и отново съпроводено с бъркане. Може да затоплите супата, но задължително на слаб огън, като продължите бъркането ѝ. В никакъв случай не трябва да се допуска супичката да заври бързо! Не че ще се случи нещо чак толкова страшно, просто яйцето ще се пресече и супата от лапад ще заприлича повече на китайска супа.

    Това беше всичко! Супата от лапад е готова!  Преди сервиране може да добавите кисело мляко или заквасена сметана, така супата от лапад ще стане и по-ефектна, а и малко по-киселичка.

    Рецепта за пролетна супа от лапад изпълнена! 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене