Община Гоце Делчев ще се опита да въведе ред в паркирането в двора на МБАЛ „Ив. Скендеров“

С паркинг за 68 коли и бариера община Гоце Делчев опитва да озапти хаотичното паркиране в двора на болницата

Община Гоце Делчев ще се опита да въведе ред в паркирането в двора на МБАЛ „Ив. Скендеров“, като направи паркинг, който „да обере“ колите на персонала и посетителите от алеите и така да освободи достъпа на линейките до сградата.

Целият двор на болницата, който е общинска собственост, е с площ 54 667 кв.м, а новият паркинг ще се изгради върху 2227.20 кв.м. Той ще е с 68 паркоместа, от които 5 ще са за хора с увреждания.

Общината планира още изграждане на линеен отводнител с цел събиране на повърхностните води по едностранния напречен наклон на площадката и   оформяне на вертикалната планировка на паркинга. Ще бъдат положени нови бетонови бордюри и паважни настилки, ще се изгради и подпорна стена от 1,60 м, която ще подмени настоящата, която е  компрометирана.

На финала паркингът ще бъде заобиколен с декоративна растителност от клоновидни дървесни видове, вечно зелени и широколистни храсти, тревисти растения и полухрасти, а при необходимост на място ще бъде изградена поливна система за гарантиране на оптимално развитие на видовете. Предвижда се и полагане на пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, както и бариера с автоматичен режим на вход и изход.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене