На вниманието на прокуратурата: Бунтарката от Джерман Даниела Борисова смени байрака с метла, търка бюрото на шефа на „Напоителни системи” – Дупница, БСП съветника Александър Анин

281-01-01-БОРИСОВА-copy

Костадин Костадинов от ОДБ и Александър Анин от БСП са един дол дренки, единият шари по общински обекти с фирмата на баща си, а другият с фирмата на майка си

Дупничани: Анин превръща предприятието в партийна хранилка, назначи съпартийците си Орлин Пехливански, Андрей Ангелков и Стефан Димитров на заплата, дал чистенето на реките на златодобивни фирми

Бунтарката от Джерман Даниела Борисова смени плакатите срещу депото в дупнишкото село с метлата. Тя чисти коридора и трите кабинета в „Напоителни системи”, съобщиха наши източници от дружеството.

„Ние не сме вземали заплати от 4 месеца, но управителят Александър Анин не спира да назначава свои хора и да превръща предприятието в хранилка на БСП. Общинският съветник от БСП Анин явно е развъртял кранчето и много негови съпартийци си пълнят чашите от държавната фирма „Напоителни системи” – Дупница. Крайно време е дружеството да се освободи от партийни величия и да се спре да се гледа на държавните фирми като на партийна хранилка”, негодуват хората.

„Само за по-малко от година, откакто Анин зае поста, в предприятието, което не е раздавало заплати от 4 месеца и е с раздут щат, са назначени повече от 10 души на синекурни длъжности”, звъняха в редакцията десетки възмутени читатели на вестник „Вяра”.

„Водачът на протестите в Джерман срещу депото Даниела Борисова е назначена за чистачка в офиса на „Напоителни системи” в Дупница. Любопитна подробност е фактът, че предшественичката й беше назначена на четири часа, а тя върти метлата на пълен работен ден. Друга подробност от пейзажа е, че неин обект са един коридор и три кабинета. Работници на фирмата вече я подиграват, че сигурно е протрила бюрото на Анин от търкане. Тя вече е назначена и за председател на клуба на БСП в Джерман, а в листата за общински съветници била от гражданската квота. Борисова получи най-голямата награда от БСП за лоялността си след екскмета Борислав Тасков, който беше назначен срещу заплата от 5000 лв. в посолството ни в Хърватска. Процесът с назначенията на Анин добива брутални размери. С трудов договор е удостоен и съпругът на лидерката на БСП-жени Весела Монева – Андрей Ангелков. Тук и е уволненият от община Дупница заради несправяне с работата си инж. Стефан Димитров. С постоянен трудов договор е удостоен и членът на БСП от Сапарева баня – Орлин Пехливански.

„Напоителни системи” има и пиари, които не изписват и 20 реда за цяла година, но получават огромни заплати. Това е начинът да се събуждат протести. Точно с партийни хранилки по държавни предприятия. Така БСП задвижва своите остриета, с които изкарва редовно хора на улицата. Така беше спънат и проектът за изграждането на депо, което коства на община Дупница санкция от Европа в размер на 1 млн.лв.

Всичко това стана по време на едногодишното управление на Пламен Орешарски. И ако прокуратурата не вземе мерки, за съжаление скоро държавата и обществото ще бъдат потърпевши.”, коментират дупничани.

„Пораженията в „Напоителни системи” са огромни, а други хора се обогатяват в изключително сериозни размери за сметка на всички честни данъкоплатци. Най-големите удари ръководството на „Напоителни системи” прави чрез сключването на външни договори с части фирми за почистване на коритата на реките. Повечето от реките в Югозападна, а и цяла България, са златоносни и са притегателно място за обзети от треската за злато. Това е страхотен бизнес, защото фирмите, които уж почистват, излизат на яка печалба. Институции като РИОСВ, Инспекция по труда, екоминистерството явно си затварят очите”, възмущават се хората.

„Червената мафия е най-страшното зло за България”, коментират хората. Дупничани припомниха и факта, че Александър Анин в качеството си на общински съветник си е позволил фирма, регистрирана на името на майка му, да шари по общинските обекти на Дупница. Екскметът Атанас Янев и консултантите Братя Галеви са благословили семейството му с общинска поръчка на стойност 23 347 лв. Както „Вяра” писа, договорът е сключен през август 2011 г. за топлинно изолиране на външни стени в ОУ „Св. св. Кирил и Методи” в село Яхиново. Майката Анка Анина, собственичка на едноименната фирма „Анка Анина Риласпорт” блокира сметките на общината.

На последната сесия Анин беше един от хората, които гласуваха председателят на ББЦ Костадин Костадинов да стане ОбС шеф в Дупница.

„Двамата са един дол дренки, много си приличат. Костадин Костадинов обикаля общинските обекти с фирмата на баща си, а Анин – с фирмата на майка си. Сега политическата завера е БСП и ОДБ, на който Костадинов е член, да си поделят общинската баница по братски”, коментираха дупничани на редакционните телефони.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене