Делян Пеевски: Стига игрички, Радев е длъжен да разпише

„Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички“, призова председателят на ДПС

„Съгласно Конституцията той е длъжен да ги разпише“ – така председателят на ДПС Делян Пеевски отговори пред журналисти в парламента на въпроса дали президентът ще подпише указа за смяна на двама министри. 

„Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички – „Няма да подпиша за министрите“, другите: „Ще махнем шефа на парламента“. Ами добре, няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на парламента, утре може да няма президент. Какво се случва с държавата?“, попита лидерът на ДПС.

„Това не е сериозно. Ние сме в предизборна кампания на практика вече. Просто всички да спрат и да се съобразят с Конституцията. Президентът се съобрази с Конституцията, да се съобразява и Министерският съвет, и ние да се съобразяваме с Конституцията. Трябва да бъдем отговорни към хората. Това вече е една игра, която ще я платят хората. Призовавам всички отговорни държавни мъже да спрат“, каза още той.

„Като откаже да подпише, той вече си има външен министър и земеделски министър и трябва да почне да ги управлява. Те са негови министри вече, на Радев. В мига, в който откаже, той приема, че има двама министри в кабинета“, посочи Пеевски.

„Убеден съм, че ще запази равноотдалеченост и България ще има ясната насоченост, която трябва да има – проатлантическа“, каза той за Даниел Митов.

Попитан дали смята, че е имало външен натиск над Главчев да предложи Митов, той отговори: „Дайте да бъдем сериозни. Съгласно Kонституцията, това е изцяло право на премиера. Не може да се бъркаме премиера кой ще определи“.

На въпрос защо ПП-ДБ продължават да защитават бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, който от вчера е с повдигнати обвинения, че е помагал за контрабанда, той отговори: „Партията на пудела трябва да си защитава пуделите“.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене