В петричкото село Самуилово хората не чакат неволята, а сами се грижат за чистотата и уюта на населеното място

 Десетки доброволци не спират да работят, за да е селището сред най-привлекателните в Подгорието. Дни наред ентусиастите не се спират пред нищо, за да извършат пролетното почистване и освежаване.

Всички зелени площи – детски площадки, места за отдих, стадионът, са почистени от отпадъци, тревата е окосена не само там, но и край главния път, който минава през селото. Пейките и беседките се боядисват, за да се освежат и да имат по-добър вид. Някои от зоните за почивка се ремонтират – поставят се нови съоръжения, сменят се старите и износени дървени конструкции. На по-късен етап ще има и залесяване с нови дървесни видове, за да е по-зелено и по-красиво Самуилово, предава Илинден прес.

 

„Благодаря на жителите ни, че са толкова сплотени и заедно решаваме проблемите си. От много години селата са оставени без работници по временната заетост. Затова се налага да се разчита изключително на доброволци.

В Самуилово се намират такива хора, но не във всяко село е така и там нещата откъм поддръжка и чистота са доста зле. А тук редовно се боядисват и освежават пейки, беседки и детски съоръжения за игра. Най-хубавото е, че все повече много местни жители участват в кампаниите, с които селището става по-чисто, по-красиво и по-зелено. И го правят със сърце и душа“, коментира кметът Кирил Стоянов.

 

Той призова всички местни хора да почистват редовно край домовете си, тогава акциите по освежаване на инфратруктурата на селото няма да са толкова често.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене