Петричанин с държавна титла в трети различен спорт

Петричанинът Димитър Малев стана шампион на България за мъже и жени до 23 г. на първенството по джудо в Пловдив. Здравенякът от квартал „Виздол“ бе поставен под №1 при жребия в кат. до 100 кг, в който участваха 25 състезатели и след серия от категорични победи с по 10:0 стигна до златото. На старта бе надвит Валери Симеонов от „Кракра“ /Перник/, а следващият съперник, който преклони глава пред двукратния спортист на Петрич за юноши, бе Здравко Станев /Илинден/.

След като на 1/4 финала бе елиминиран Георги Николов /Кодокан Пз/, в битката за разпределение на медалите същата участ споходи и другия представител на пазарджиклии Никола Марков. На финала джудистът на „Локомотив“ (Сф) пречупи Теодор Тодоров /Биоком Сливен/ и грабна титла у нас в трети различен спорт след самбото и бойното самбо. За отличията в Пловдив спориха 347 състезатели.

„По правило финалът е най-труден, въпреки че бях категоричен в целия турнир. Жребият ме размина с моя съотборник Румен Караджов, миналогодишния шампион в категорията, който сега стана трети, както и с другия бронзов медалист, национала Джани Бъчваров /Хасково/, който също беше сред претенденти за златото. Сега няма време за празнуване, защото трябва да превключваме на друга вълна, тъй като европейското първенство по самбо в Сърбия на 11-12 май чука на вратата. После пак джудо на националния шампионат, но този път за младежи до 20 г. Първото място в Пловдив е само началото на, надявам се, успешна в спортно отношение 2024 година“, си пожела Д. Малев.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

struma.bg

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене