3 ОТ 3 В МАЛТА ЗА МЛАДИТЕ ЛЪВИЦИ! Футболни националки от Пиринско носят късния обрат срещу черногорките на Рицарския остров

Две от четирите националки от Пиринско в селекцията до 16 г. на България донесоха късния обрат 2:1 срещу Черна гора, с който младите лъвици оглавиха крайното класиране с 3 от 3 победи за триумфа в Турнира за развитие на УЕФА в Малта. Нашите момичета се оказаха догонващи в резултата още в 10-та мин. след точно изпълнена дузпа от съперничките, но в заключителните минути точния си мерник демонстрираха Гергана Халянова и Катерина-Мария Равначка. Защитничката на „Спортика“, която в предните два мача беше в стартовите 11, влезе на смяна от пейката, където започна и клубната й съотборничка и също титулярка дотук в надпреварата Ивана Чалъкова.

От трите възпитанички на Радослав Креснички в Благоевград от първата минута срещу черногорките излезе с капитанската лента Моника Балиова, а атаката поведе К. Равначка, която миналото лято смени екипа на „Пирин“ с този на шампиона „Локомотив“ /СтЗ/. Русокосото острие от Крупник не пропусна да се разпише във всеки един от трите двубоя на Рицарския остров и порази общо четири пъти противниковите мрежи. Двете с Балиова отбелязаха по 2 попадения за 4:1 срещу Андора, а топ реализаторката на родната формация вкара още веднъж и за 2:1 срещу домакините от Малта, с което стана водещият стрелец на българския тим.

Титулярките на първенците: Дарена Радева, Тереза Попова, Весела Калинова, Елица Христова, Василена Василева, Ема Николова, Зорница Коева, Рая Бонева, Магдалена Танева, Катерина-Мария Равначка, Моника Балиова.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене