Преди Великден: Ръст на резервациите в Сандански и региона

Ръст на туристите от началото на годината отчитат в Сандански. Въпреки че активният сезон все още не е започнал хотелите в курортния град са почти запълнени за предстоящите Великденски празници.

Сандански е предпочитано място за туристите през пролетта. Извън активния сезон обаче последните месеци се оказват повече от успешни.

„Може да благодарим и на БНТ за това нещо. Сериалът „Вина“ оказа сериозно влияние върху туристопотока в региона като цяло. И можем да кажем, че един сегмент от туризма като винения туризъм се разви в доста сериозен аспект и тепърва ще се развива, имайки предвид големите инвестиции, които се правят в момента в региона“, заяви Георги Кунчев, член на Управителния съвет на сдружение „Дестинация Сандански“.

От хотелския бранш в Сандански и региона не предвиждат драстично покачване на цените тази година.

„Ръстът на цените спрямо миналата година е не повече от 10 – 12%. По принцип държим да не вдигаме рязко цените. Средната пакетна цена е между 800 и 1000 лева за двама души със закуска или закуска и вечеря в хотел средна категория 4 звезди“, допълни Георги Кунчев.

Туристите са предимно от България, Република Северна Македония и съседна Гърция.

Румънските туристи посещават Сандански през лятото, пътувайки за море към Гърция. А за летните месеци вече има заявки и за цели групи от Турция.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене