Спешните медици в Гоце Делчев получиха високопроходима линейка

Шефът на ЦСМП д-р Красимир Михайлов: До два месеца ще има 4 линейки за Кресна, Разлог, Якоруда и Сатовча

Филиалът за спешна медицинска помощ в Гоце Делчев получи нова линейка в навечерието на празника на здравния работник.

„Линейката е високопроходима и ще ни свърши страхотна работа, особено през зимата, за села като Лещен, Ковачевица, Делчево, Рибново”, коментира д-р Емилия Поюклиева, която е част от екипа на ФСМП – Гоце Делчев, както и на детско отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“.

Това е третата високопроходима линейка за спешните медици в Пиринско, която е осигурена от Министерство на здравеопазването. С такава първо бяха оборудвани спешните екипи в Банско и Сандански.

В Благоевградска област има 17 мобилни спешни екипа, като за всеки е предвидена нова линейка. От 2018 г. досега сме получили 10 линейки. По проект са заложени 7 високопроходими, 3 от които вече получихме. До два месеца очакваме и другите 4, които са предназначени за филиалите в Кресна, Разлог, Якоруда и Сатовча”, заяви пред репортер на „Струма“ директорът на ЦСМП – Благоевград д-р Красимир Михайлов.

Той добави, че в рамките на проекта по европейско финансиране е било предвидено да се изгради самостоятелна нова сграда на ЦСМП – Благоевград. „Теренът обаче се оказа спорен и започнаха съдебни дела. Междувременно изтекоха сроковете. Сега се търси друг терен, върху който да се построи сградата, има вече предложение, което се обсъжда“, допълни д-р Михайлов.

Дотогава екипът на ФСМП – Благоевград ще ползва базата на бившето болнично очно отделение, в което се преместиха след започналия ремонт в спешно-приемно отделение на МБАЛ  – Благоевград.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене