Ще се превърне ли марихуаната в новия тютюн?

През последните години, канабиса набира все по-голяма популярност в света на медицината.

Акцента е върху лечебните свойства на канабидиола – по-известен като CBD.

Коментираме тема, която за голяма част от обществото е тема ТАБУ, а именно КОНОПА.

Говорим за индустриалния коноп, в който не се откриват никакви психотропни забранени вещества…

Двама българи са успели да пречистят извлека от растението, така че в него да няма от забранените съставки и въпреки това закона на България не им позволява да се развиват тук, и сега те са в Румъния, където техния бизнес процъфтява.

Александър Червенков и д-р Ервин Иванов – предприемачи, учени и истински иноватори. Защитават дисертация върху разработването на иновативни лекарстводоставящи системи с чисти канабиноиди и екстракти от канабис. Изследванията им са насочени основно към фармакологичния механизъм на действие на канабиноидите (естествени съединения, които се съдържат в канабиса) върху възпалителни и туморни заболявания.

Смята се, че употребата на марихуана започва още преди 2900 г. пр. Хр. В началото се е използвала за лечебни цели като има данни, че древните египтяни са я използвали за лечение на “глаукома”(oчни заболявания) и възпаления на тялото. В оригиналната еврейска версия на „Масово изселване“ (втората част на Библията,„Новият завет“), има писания за свещено масло за помазване, в чието съдържание е имало и марихуана. През 2900 г. пр. Хр. китайски император е обявил канабисът за популярно лекарство като след това биват открити много други лечебни свойства на това растение.

Следващите намерени записки са от 1000 г. пр. Хр., когато индийците създават напитка, съдържаща марихуана, която и до днес се използва като антифлегматично и упойващо средство в Индия. Индийците също са смятали, че канабисът помага против дизентерия и проказа – болест, известна през древността, която навремето се е смятала за нелечима.

Други древни цивилизации като гръцката, римската, арабската и английската, също са използвали канабис за лечение на различни видове инфекции и болести (артрит, подагра, сифилис, мигрена, инсомния и др.), а някои са го ползвали и само за развлечение.

С напредването на уменията на хората и поради това, че канабисът расте бързо и се отглежда лесно, той започва да се ползва като ресурс за правене на дрехи, хартия, въжета и платна на кораби. По-късно канабисът започва да се използва и отглежда от Американски колонии и от Испания при военни мисии.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене