„Вихрен“ и „Банско“ си устроиха голово зрелище преди мача на сезона за еделвайсите

В зрелищен мач с качествен футбол „Вихрен“ разби с 5:2 „Банско“ и влиза с настроение в подготовката за двубоя на сезона в турнира за купата на АФЛ срещу „Витоша“ в Кюстендил. В герой за еделвайсите се превърна Калоян Тодоров, който с клинично точни удари с левачката оформи хеттрика си.

Козлите изскочиха на голова позиция още в 1-та мин. чрез Роман Родопски, чийто удар бе спасен от Борислав Смилянски. Оттук нататък домакините се настаниха трайно в половината на съперника и отвориха доста работа на доскорошния си съотборник Абди Абдиков. Изстрел на Томи Костадинов с глава след корнер мина близо до целта, шут в горния десен ъгъл на Руслан Иванов бе избит в корнер от стража на банскалии. В 13-та мин. 50-метров рейд на Даниел Кикиово завърши с пас към Християн Димитров, който с техничен удар откри резултата. В 20-та мин. пас на капитана Александър Якимов през половината терен намери играча на мача, който се отпуши за първи път през кампанията. В 32-та мин. пак той се разписа с удар до страничната греда, преди влезлият на пожар на смяна Владислав Златинов в 40-та мин. да върне един гол от дузпа. Веднага след центъра Антон Карачанаков пробва рефлекса на Абдиков, а при втория си опит сложи топката на главата на Якимов, който от упор я заби в левия ъгъл.

За разлика от предишни срещи, бяло-зелените не намалиха оборотите след паузата и в 58-та мин. с поредния флангови набег нигериецът Кикиово конструира 5-о домакинско попадение и трето за К. Тодоров. В 70-та мин. хитър пас на 41-годишния Златинов изведе с година по-младия Тодор Паланков на стрелкова позиция и реакцията на стража Смилянски се оказа закъсняла. Възползвайки се от убедителния аванс, Наджи Шенсой извади поетапно част от асовете си, за да включи в действие всички младоци от пейката. Колегата му Борис Галчев, с когото дружески се прегърнаха сред мача, вкара тежката артилерия в лицето на Н. Хаджиниколов и Т. Паланков още на почивката, а Вл. Златинов се появи на терена дори преди антракта, но нищо не помогна.

„ВИХРЕН“: Б. Смилянски, Р. Иванов, П. Тодоров /87-Бл. Скачев/, Т. Костадинов, Д. Кикиово, А. Булалас, Ал. Якимов /46-М. Неделков/, К. Тодоров /87-Ал. Боцев/, Д. Пехливанов /62-Ал. Тренков/, А. Карачанаков, Хр. Димитров.

„БАНСКО“: А. Абдиков, М. Димитров /46-Т. Паланков/, Й. Лечов, Ил. Мунин, К. Слаев, А. Либяховски /53-Г. Цеклеов/, Р. Родопски, К. Василев /46-Н. Хаджиниколов/, Т. Чолев /68-Л. Еринин/, Г. Фикийн, Д. Ангелов /37–Вл. Златинов/.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене