Югозапада се гордее със своите възпитаници! Новият здравен министър е д-р Галя Кондева

Новият здравен министър  в екипа на премиера Д. Главчев, д-р Галя Кондева, е от Разлог.

Тя е възпитаник на елитната гимназия “ Братя Каназиреви“ и е след отличниците и. Д-р Кондева е от семейство на добре познати в града  интелектуалци. Майка и е бивша учителка по френски език, за която се носят легенди- жена с класа, невероятен интелект и стил, научи Struma. com.

Д-р Кондева е наследила способностите на майка си и нейната красота, говорят разложани, горди от успеха на съгражданката си. Д-р Галя Кондева е специалист по вътрешни болести и хематолог в София с над 30 години опит и професионални интереси в диагностиката и лечението на анемии, нарушения в хемостазата, включително тромбофилия, хемоглобинопатии и хемоглобинози, определяне на предварителния риск в брачната двойка във връзка с носителство на таласемичен ген.

Завършва Медицински университет през 1987 г. Своите специалности Вътрешни болести и Клинична хематология придобива през 1997 г. и 2017 г. През 2008 г. завършва специализация по Здравен мениджмънт. След дипломирането си д-р Кондева работи в Работническа болница Бухово и в Отделение по Вътрешни болести към V МБАЛ София

В периода от 2003 г. до 2008 г. е Началник отдел към НЗОК. От 2008 г. до 2015 г. д-р Кондева работи като лекар в Отделение по трансфузионна хематология на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В следващите две години е лекар по Вътрешни болести и Клинична хематология в Клиника по хематология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда София. От 2017 г. до 2018 г. е Директор Дирекция към НЗОК. От 2019 г. д-р Кондева е част от екипа специалисти на ДКЦ Вита София.

Петя Колева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене