Осъдиха фейсбук нинджа от Благоевград!

Осъдиха благоевградчанин, заплашил във фейсбук бившия кмет Илко Стоянов. Магистратите в Благоевград приключиха наказателния процес със светкавична бързина. Преди това Бранимир Ангелов се е разкаял пред прокуратурата и признал вината си за стореното.

Тъй като е с чисто съдебно минало, е сключил споразумение с прокуратурата да изтърпи пробационно наказание. В продължение на 6 месеца той ще се подписва 2 пъти седмично и ще се среща с пробационен служител, както и ще положи 100 часа безвъзмезден труд в рамките на 1 година. Споразумението, което е одобрено от районния съдия Владимир Пензов, вече е в сила.

Припомняме, че кметът Илко Стоянов обяви публично, че е получил заплашително съобщение на 17 септември 2022 г. на месинджъра във Фейсбук, което гласяло: „Ще те взривим“, „Всеки ден те виждам, колко му е да те приключа“. Той информира медиите за получената закана за убийство на пресконференция на 18 ноември, т.е. два месеца по-късно. Тогава кметът Илко Стоянов заяви, че разследващите полицаи са разкрили автора на заканата, но отправи укори към прокуратурата за преценката, че съобщенията не представлявали реална опасност за него.

В крайна сметка след проведено разследване, при което е извършена психиатрична експертиза, прокуратурата повдигна обвинение на Бранимир Ангелов за престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК – закана за убийство на длъжностно лице. Отправената закана към кмета Илко Стоянов била във връзка с обсъждането за поемане на дългосрочен общински дълг с цел реализиране на проект „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“, за което му били делегирани права да подпише договор за финансиране и съпътстващите договори и документи с Решение № 332/16.09.2022 г. на Общински съвет – Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене