Неврокопски производители на домашно вино и ракия обраха наградите в Драма

Производителите на домашно вино и ракия от Гоце Делчев участваха в състезанието за любимите напитки на всеки балканец, което организира вчера Съюзът на лозарите  и винопроизводителите в град Драма. Със свои питиета се включиха над 130 майстори на вино и ракия от цяла Гърция, а България бе достойно представена от Гоце Делчев.

След сериозна дегустация от експертно жури снощи на специално парти в хотел „Курос“ бяха връчени наградите. От българската група първо място за своето розе спечели Тома Мачев, а третото място за младо червено вино отиде при Иван Панайтов. Той спечели второ място за произведената от него ароматна ракия. Българите се оказаха най-добри майстори на домашна ракия. Бялата ракия на Стефан Чонгов журито отличи с първо място, а ракията на д-р Стоян Тунчев се класира на второ място. Отлежала ракия на Васил Ламбрев убедително защити първото място, а ароматните ракии на Иван Панайотов и Емил Табаков взеха втора и трета награда.

             

Специални гости на събитието бяха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и заместник  кметовете по туризма и културата на Драма, които поздравиха всички участници, които с мерак и любов се грижат за лозята си, отглеждат хубаво грозде и практикуват своето хоби като създават вина и ракии, които могат да се наредят и до професионалните производители. Веселото парти беше естествено продължение на зимния празник на виното в село Делчево, в който традиционно се включва и Съюзът на лозарите винопроизводителите от Драма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене