Топ Преса представя! Топ дестинации за плажуване около Кавала! Посетете ги и вижте защо….

Гърция – не случайно считана за „автентичен летен рай“.

През лятото е една от най-предпочитаните туристически дестинации. Там са разположени множество прекрасни курорти, олицетворяващи лятната ни ваканция.

Кавала – град в северна Гърция, построен на хълм, на брега на Егейско море – плажове и планини с несравнима красота, древни останки, вкусна храна и пивко вино.

ТОП най-добри плажове в региона на Кавала:

Перигиали – плажът на изток от Кавала – широк плаж, открит хоризонт, чиста вода. В близост има рибни таверни, в случай че решите да хапнете без да мърдате много надалеч.

Рапсани – градският плаж на Кавала – за тези, които не могат да напуснат града, Рапсани е практически в града . Отново чист плаж, пясък, плитко е и удобно за семейства с деца. Няма такса за достъп. Таверни удобни за обяд, са на една ръка разстояние.

Каламица – Наричат го плажът с палмите, заради редицата от палми. Добре организиран, на разположение има таверни и барове. Безплатен паркинг от другата страна на улицата. Доста спокойно и чисто място. Вход свободен.

Батис – Залив на 4км от Кавала. Красив и живописен, организиран с шезлонги, душове, бар на басейна, бар на плажа, таверна. Награден е със син флаг заради чистите си води. Има безплатен паркинг.

Палио – На 6км от Кавала. Морски курорт с много прекрасни плажове с кафенета и таверни за всички вкусове, в непосредствена близост до морето.

Неа Перамос – Един от най-удивителните плажове на нашата страна, награден със „син флаг“, близо до Кавала. Ясната вода е заобиколена от красивия, екзотичен пейзаж на бреговете на Амолофи, на 18 километра от Кавала и на 1 километър от Неа Перамос. По време на високия сезон има и директен автобус до плажовете на Амолофи. Входът е безплатен за всички плажове. Има голям брой барове, където посетителите могат да се насладят на кафе, като се възползват от шезлонгите и чадърите на плажа.

Неа Ираклица – Малко след Палио и преди Неа Перамос, в курортната зона на града, се намира един от най-добрите плажове в района на Кавала – Неа Ираклица. Дългият плаж на Неа Ираклица е разделен на две части: западната страна, която е много заета и забързана, покрита с барове и нощен живот, а източната страна, която е по-спокойна и подходяща за семейства. От този плаж, можете да отидете на разнообразие от гмуркане обиколки и разходки с лодка до няколко островчета по крайбрежието. Някои от тях имат пещери, които можете да се разгледат. Малки острови на близо са Кокина, Фидониси и Панагия.

 

Знаете ли, че?

Кавала е известна от древността с отглеждането и качеството на своето вино. Пътувайки между курортите и селата в района на Кавала и Неа Перамос се виждат много лозя. Плодородната почва, климатичните условия и близостта до морето създават условия за отглеждане на много сортове грозде, дори и най-капризни. Ако прибавите и специфичните производствени технологии на местните винопроизводители, ще получите виното с отличителност и класа, което не се среща никъде другаде в Гърция и по света. Произвеждат се вина с характер и богати аромати, които постигат големи отличия на вътрешни и международни изложения. Заслужава си да се опита!

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене