Откриват новия рафтинг център в Симитли

С настъпването на пролетта идва ред и на спусканията с лодки в бързите води на река Струма край Симитли. Стартът на рафтинг сезона ще бъде даден официално следващата събота, 30 март. Това ще стане с откриването на новия рафтинг център, който Община Симитли изгради в парка на града по проект по Програмата ма трансгранично сътрудничество България-Гърция.

Модерната база за търсачите на силни усещани и любители на този екстремен спорт се намира само на 300 метра от река Струма. „Построени са необходимите постройки, в които има лодки за рафтинг и каяк, оборудване, екипировка, колела за планинско катерене и за колокрос. Целта е развитието на рафтинга и планинското колоездене в района. Амбицията на местната власт е да превърне общината в национален център за рафтинг. Ние ще стопанисваме новия рафтинг център“, заяви Станимир Станимиров, който е председател на Х-Клуб.

 

Как да разберете докъде е пределът на смелостта ви? По какъв начин да покачите адреналина? Един от начините е да се спуснете с лодка в бързеите на река Струма. Тръпката от опасното спускане по реката е незабравимо преживяване и силна емоция и за възрастните, и за по-младите, и за децата.

Край Симитли е едно от най-добрите естествени трасета за рафтинг, което е дълго около 12 километра. Много от посетителите са представители на фирми, които си правят тиймбилдинг в буйните води на реката. Най-много посетителите от София и Благоевградска област.

 

Специално за откриването на сезона има 20% отстъпка в цената и спускането ще е 50 лева на човек. Прави се инструктаж на всички, които се качват в лодката. Обяснява им се как е необходимо да действат в различни ситуации в реката. След това им се дава пълна екипировка – неопрен, спасителна жилетка, каска, неопренови боти и гребло. С тях се спуска и човек от клуба, който ръководи екипа в лодката.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене