Ралица Маринска: Никога не обръщайте гръб на спорта!

Ralica-4

С Ралица се познаваме от 1999 година, когато аз бях поканен в една телевизия да представя нова песен и се нуждаех от едно красиво момиче което да танцува зад мен. Песента беше балада и тогава Ралица се справи перфектно. С нея се шегуваме, че ’99-та аз бях млад, а тя малка. Две години по-късно я поканих да се снима в моя хит “Пусни Весел Ритъм”. Песен, която оглавила класациите за БГ музика.

Ралица, представи се на читателите на Топ Преса
– Казвам се Ралица Маринска, на 30 години, родена съм в Благоевград, но от няколко години живея в град Симитли, където съм омъжена. Семейството на моят съпруг живеят в Италия вече 15 години, преди 3 години голямата дилема беше дали да си останем да живеем в България или да заминем в чужбина.

Защо избра да останете в България?
– Единствено голямата любов към близките и приятелите ми, както и към работата ми ме накара да помоля мъжът ми да си останем тук.Не съжалявам! В момента двамата управляваме заедно спортен център „Елегант“, който се намира близо до центъра на Благоевград. От малка се занимавам със спорт и работата ми е мое призвание. Завършила съм Кинезитерапия в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – бакалавър, а сега записах Спортна анимация – магистър.

От кога се зароди любовта ти към спорта?
– Любовта ми към спорта и движението ми бе запалена, когато бях на 9 години, тогава за първи път стъпих в зала по танци и така… до сега… обичам да танцувам, танцът е моя живот. На 10 години паралелно започнах да тренирам и художествена гимнастика. На 15 се насочих към леката атлетика, бягах в дисциплини над 5000 метра, а по-късно станах част от университетския отбор по лека атлетика. Когато спрях да се занимавам с танци професионално, започнах да водя денс-аеробика за непрофесионалисти на един дамски фитнес в Благоевград. Хората много ме харесаха, като техен инструктор, но се наложи временно да спра.

Защо?
– В момента се грижа за малкото съкровище, което преди 7 месеца се появи в живота ни- Константин!

Какво ще посъветваш хората, които не отделят време за спорт?
– Съветът ми към всички е никога да не обръщат гръб на спорта. Ние сме живи организми създадени да се движим, а обездвижването неминуемо рано или късно води до влошаване на здравословното състояние, преждевременно остаряване, хронична умора, депресия… Спортът е здраве, а здравето е най-безценното нещо на този света! Съветвам дамите, през зимата да не наблягат на свинското месо и виното, да намалят консумацията на млечни продукти, както и животинските мазнини. Това, че е студено значи, че лятото е далеч, но поддръжката за следващото започва от сега. Спортувайте, движението е перфектен начин да се сбогуваме с някой и друг излишен килограм.

Ralica

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене