Мария Габриел: Няма да правя правителство, ГЕРБ няма да подкрепи втори мандат, отиваме на избори /ВИДЕО/

Отстъпихме за министрите на отбраната и енергетиката, ПП-ДБ поискаха и МВР, повече няма да търпим нови и нови условия, край, каза вицепремиерът в оставка

ГЕРБ ще чака ”Промяната” за преговори след изборите

Утре ще оттегля кандидатурата си за министър-председател от парламента. ГЕРБ няма да участва в преговори за втория мандат. Това заяви вицепремиерът в оставка  Мария Габриел днес.

Тя бе номинирана за премиер от ГЕРБ и в понеделник получи първия мандат от президента Румен Радев. Във вторник Габриел го върна изпълнен, но от ПП-ДБ обявиха, че няма да подкрепят предложения от нея кабинет, защото не бил съгласуван с тях. Партиите седнаха да преговарят отново в петък и се очакваше да успеят да се разберат за кабинет.

„Оценявам, че разговорите продължиха. Благодаря на всички. Благодаря и на акад. Денков, с който не прекрачихме граници, отвъд които разговорът помежду ни да е невъзможен“, започна Габриел.

“Ние казваме – не. Не на постоянните нови условия, и на нови и нови условия“, посочи тя.

„Изразявам съжаление от създалата се ситуация“, каза Габриел.

“Всички видяхме, че в последните девет месеца важни реформи се случват с ГЕРБ. Имаше разговори. В тях ГЕРБ отново направи жест и отстъпи. В този момент вместо това да бъде оценено, постъпи ново искане”, разказа тя.

„В момента, в който дадохме заявка, че можем да отстъпим за министерството на отбраната и министерството на енергетиката, бе поискана смяна и в министерството на вътрешните работи“, продължи вицепремиерът.

Въпросите не са за нас, отвърна тя запитана защо е поискана смяната в МВР.

Не бива да се вторачваме в поста и в министерството, а в начина, по който това се случва. Казваме „не“ на каквито и да било нови условия, на каквито и да било преговори за втори мандат, каза Габриел.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене