Извънредно! Нова стрелба и още трупове след касапницата край Москва СНИМКИ

На този етап се съобщава за 83 загинали, сред които и деца. Ранените при кървавата касапница са над 100

Международните медии съобщиха за нова стрелба, настъпила преди минути заради кървавата баня, разиграла се в петък вечерта край Москва. Тогава група мъже нахлуха в концертна зала, стреляха безразборно, опожариха сградата и успяха да избягат от органите на реда.

Сега руски разследващи разкриха, че смъртоносната касапница е продължила цели 18 минути.

На този етап се съобщава за 83 загинали, сред които и деца. Ранените при кървавата касапница са над 100.

По-рано днес БЛИЦ публикува снимки на заподозрените са ужаса в руската столица. Всички те са от Таджикистан.

Още по време на ужаса се заговори за мистериозна бяла кола, свързана с нападателите. Предполагаше се, че именно с нея те са избягали.

Рано тази сутрин се разбра, че въпросният автомобил е бил прихванат от униформените. Това се е случило в района на Брянск.

Четиримата души, които бяха в колата, започнаха да бягат. Двама са задържани. Другите двама още се издирват“, се казва в съобщението на властите.

Сега стана ясно, че при задържането им е била открита стрелба. След това автомобилът се преобърнал няколко пъти.

Появи се и първа снимка на простреляното Renault Simbol, което не спряло по искане на силите за сигурност в района на село Хацун, Карачински район, Брянска област.

Автомобилът е претърсен от спецчастите. В него открили пистолети, картечница, пълнители за автомати и паспорти на граждани на Таджикистан.

Преди минути стана ясно, че един от заподозрените е бил ранен при стрелбата и е откаран в болница. Какво е състоянието му все още не се знае.

На фона на това ФСБ съобщи за задържането на 11 души, включително четирима заподозрени терористи. Къде точно са се осъществили арестите – все още не се знае.

Превод и редакция: БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене