Проф. Константинов стряскащо: Това е подготовка за война, а България я чака чудовищно…

Външната обстановка е решаваща. Нашите Радини вълнения са без значение на международния терен, подчерта математикът

„Ако не се изпълни първият мандат, вторият няма никакъв шанс. Следващите, различни от нула шансове, са за третия мандат.

Това е положението в момента“, заяви математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов.

„Ако, след провала на първия и втория мандат, една от партиите, които остават, ясно заяви, че иска мандата, а другите са казали, че не го иска, президентът няма възможност да лавира.

Така че е ясно къде отива третият мандат, ако се стигне дотам. Естествено, че в ДПС отива“, посочи той в сутрешния блок на Нова нюз.

Проф. Михаил Константинов

„Наистина важната новина е, че вчера Европейският съюз (ЕС) обяви, че поема към военновременен курс на икономиката. Това е една стъпка преди обявяване на война.

Когато икономиката поеме военновременен курс, това е подготовка за война. Това не означава, че ще има война. Нека българите добре си мислят за какво им говорят и кое е важното“, подчерта той.

Външната обстановка е решаваща. Нашите Радини вълнения са без значение на международния терен. Нещата не се решават в България, така че гледайте какво става навън“, призова той.

„Това, което наблюдаваме, е една разбунтувала се детска градина, а отстрани стоят едни възпитатели, които се чудят сега ли да ги нашамарят.

България не е малка държава. Ние сме средна европейска държава, а като военна индустрия сме на едно от първите места в Европа. Значението на България в тази война е значително.

Ако трябва да има правителство – ще има, но не сме ние тези, които ще го преценим“, посочи експертът.

По думите му, всички политически лидери се държат недостойно.

„Тези хора се дискредитираха окончателно. Проблемът е, че няма с кого да ги заменим“, добави той.

Избори 2 в 1 са възможни, макар и малко вероятни. Подготовката им трябва да започне на 9 април.

Два избора един след друг е практически невъзможно, това е титанична глупостАко има предсрочни избори, те ще са на 9 юни, 2 в 1. Надявам се това да не стане“, каза още проф. Константинов.

„Моето мнение е, че предсрочни избори няма да има. Това какво чудовищно правителство ни очаква – не мога да правя прогнози, очевидно ще бъде някакъв монстър невъзможен. Нашите депутати са еманация на българския дух и воля“, посочи в заключение той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене