Започва двуседмична кампания за кастриране на животни в село Баничан

Започва отново кампания за кастриране в клиниката в с. Баничан. Организацията „Ветеринари в действие“ ще кастрира отново улични, домашни и дворни животни. По този начин помагате за свръх популацията, а тези животни които се раждат на улицата умират на 90% и рядко оцеляват.

Кастрацията помага на животното да живее пълноценно. По мнение на ветеринари животните, които не са кастрирани рано или късно развиват  тежки заболявания. Не маловажно е и това, че след кастрация животните стават по кротки. Това е добре да знаят особено тези хора, които се притесняват от глутници кучета по време на размножителния им период.

Погрешно е да се мисли, че щом едно животно е кастрирано, то е осакатено. Ако не кастрирате котето или кучето, след време сте принудени да мислите какво да правите с поколението на вашето животно.

При кастрация котките се маркират, реже се малко връхчето от ухото, така се разпознават при кастрация. Ако видите коте с резнато връхче на ухото, значи е минало през програмата „Кастрирай и върни“. При кучетата се слагат марки на ушите, като това се прави да не бъдат отново заловени.

Възползвайте се от кампанията, която ще продължи две седмици.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене