Времето се преобръща утре! Снеговалежи на доста места в страната

Динамично мартенско време ни очаква тази седмица.

„Влизаме в пролетно-лятна циркулация, при която ще има превалявания в отделни райони, а в други няма да вали въобще.

Съвсем не сме приключили със снега. Във вторник ни очаква застудяване, много краткотрайно, но все пак в Предбалкана, в Североизточна България има повишена вероятност дъждът да премине в сняг. Топъл въздух от запад ще навлезе в страната днес, но във вторник от североизток ще нахлуе студен въздух, придружен с валежи. Снегът ще слезе до около 1800 м. В София вероятно ще вали само дъжд утре“, обясни в „Денят започва“ гл. ас. д-р Анастасия Стойчева, директор Департамент „Прогнози и ИО“, НИМХ.

Очаква се по време на астрономическата пролет в петък, както и в събота и неделя температурите да достигат 15-20 градуса. В края на седмицата времето ще бъде пролетно и доста топло.

Синоптикът подчерта, че опасността от слани е съвсем осезаема в следващите дни, което ще се отрази негативно на вече цъфналите дръвчета.

„В сряда , четвъртък и петък при ясно време и температури около 0 градуса има опасност от слани. Малко над климатичнитенорми са температурите през март до момента. Остава най-сухо в Източна България, в Западна и Централна България имаше валежи, които също малко надхвърлят климатичните норми“, допълни гл. ас. д-р Анастасия Стойчева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене