Денят ще бъде слънчев

Максимални температури между 15 и 20 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево, главно в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Само в отделни планински райони ще превали краткотрайно. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, ще е до умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина – временно силен. Максималните температури ще са между 15° и 20°, малко по-ниски в североизточните райони, в София – около 15°.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове, когато на отделни места слабо ще превали. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, привечер ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са от 11° в крайните северни райони, до 17°-18° в района на Бургас. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и след обяд вече ще е по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 33 мин. и залязва в 18 ч. и 37 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 4 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 27 мин. и изгрява в 11 ч. и 58 мин. Фаза на луната: един ден след първа четвърт./НИМХ/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене