Директорът на „Шейново” с разказ защо болницата беше специална за патриарх Неофит

Снимка: БГНЕС

И д-р Велев, и Негово Светейшество са родени в лечебното заведение

История за това как едно лечебно заведение може завинаги да свърже двама души. И двамата са поели първата си глътка въздух в болница „Шейново“. Години по-късно единият е неин директор, а другият – неин дарител. Патриарх Неофит неведнъж дарява лични средства за АГ болницата. Доктор Румен Велев е начело на „Шейново” и пази топли спомени от Негово Светейшество.

Изпращаме Негово Светейшество патриарх Неофит в последния му път (ВИДЕО+СНИМКИ)

„На 8 януари 2016 г., точно на Бабинден, патриархът посети „Шейново”. Той поиска да разгледа болницата”, спомня си директорът на лечебното заведение. По думите на д-р Велев Неофит се разходил измежду количките с новородени, което било изключително впечатляващо. „Първо се чудех как и какво да му говоря, но той така бързо стопи леда, че имах чувството, че го познавам от години”, каза още лекарят.

Неофит в Шейново: Много и честити рожби да има! - Последни Новини от DNES.BG На Бабинден патриарх Неофит освети ново отделение в АГ болница Шейново - По  света и у нас - БНТ Новини

По 2000 бебета по-малко се раждат в „Шейново”, сравнено с най-добрите  години - News.bg

Д-р Румен Велев коментира, че акушер-гинеколозите са нещо като проводниците на Божията воля на Земята, защото дават живот.

Целия разговор гледайте във видеото.

https://www.vbox7.com/play:cfc8bde126

nova.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене