Алберт Айнщайн празнува в НПГ „ Д.Талев“

145 години от своето рождение великият гений отбеляза в приятната компания на ръководството на НПГ, преподаватели, ученици и гости.
Импровизираната годишнина на учения бе подготвена от преподавателите по химия и физика – старши учители Мария Москова и Славена Рускова – заедно с деветокласници. Гости и едновременно участници в събитието бяха ученици и учители от Първо, Второ и Трето основно училище в гр. Гоце Делчев.
След увлекателна презентация за живота на учения и човека Айнщайн, гостите демонстрираха знания и състезателен хъс в играта „ Kahoot“, където бяха отличени като победители трима ученици от основните училища.
Емоционалният градус бе вдигнат с появата на Айнщайн / в роля – Богдан Партулов -8д/ като гост в епизод 10 на НПГ подкаст. В интересен разговор ученият впечатли събеседници и гости със своите размисли за живота, хората и науката. Разказа историята на последната си фотография, която се оказа предпоследна, защото следваше снимка с всички присъстващи на 145 годишнината от рождението му в НПГ.
Като истински учен Айнщайн ентусиазира гостите на НПГ да бъдат откриватели и предзвика експериментаторския им дух в СТЕМ опити. Учениците от основните училища трябваше чрез химични и физични експерименти да достигнат до великите мисли на гения. След успешно представяне кандидат-гимназистите бяха наградени от Айнщайн.
Нетрадиционният рожден ден на откривателя обогати със знания всички присъстващи и създаде истински празнично настроение

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене