Десподов притежава скорост и техника, на която се възхищавам и защитниците на Англия трябва да внимават за него, казва Бербатов

Играчи от Пирина! Ето защо Бербатов се респектира от Кирил Десподов!

Кирил Десподов – футболист №1 на България за последните две години продължава да жъне успех след успех.

Юноша на Пирин 2001 Благоевград, избран за най-талантлив млад играч на българското първенство. Шампион на България за сезони 2020/21, 2021/22 и 2022/23, роден в Кресна, носител на купата на България за сезон 2022/23. Носител на суперкупата на България за 2021. Футболист на годината на България за 2021, трето място за нападател и трето място за полузащитник на българското първенство на същата церемония.

Задава се рекордна сделка с Десподов, който ПОДЛУДИ Солун и се превърна в душата на ПАОК! Капитанът на националния отбор и доскорошна звезда на Лудогорец Кирил Десподов се радва на страхотен момент в своята кариера. 29 мача, 12 гола и 11 впечатляващи асистенции в 1659 игрови минути! Толкова бяха нужни на Кирил Десподов, за да се превърне в новия любимец на феновете в гръцкия гранд ПАОК. Всичко това не остана незабалязано от Transfermarkt.de, който повиши цената на Десподов на 6 млн. евро, пише „Мач Телеграф“. По думите му това отличие му носи голяма отговорност, тъй като е пример за малките деца.

В три дигитални епизода с журналистката Маряна Мирочник разкрива защо всъщност хората го обичат толкова, разказва как преживява събитията на и извън терена, и още много.“Разбира се, че исках много този трансфер. Три години играх в България, а смятам, че моето място не беше там.“, откровен е Десподов.

„Когато дойдох в ПАОК, дори не очаквах да бъда толкова добре посрещнат. Не само от феновете, но и от съотборниците, треньорския щаб, абсолютно всички в клуба. Те ме предразположиха да се чувствам все едно съм у дома. Може би това е от голяма помощ аз да се представям до момента по този начин.“ Десподов се върнал и към есента на 2020 г., когато е сменил италианския Каляри с Лудогорец, а привържениците на бившия му тим – ЦСКА, го обявили за предател. „Омразата на „червената“ публика все още ми тежи“ – споделя той. Така се случиха нещата, че тези хора ме намразиха. Те не знаят цялата история – какво се е случило и с кого, какви разговори са се водили, дали изобщо някой се е обадил. Гледат от фенска гледна точка, но аз ги разбирам. Не ги съдя. Ако те искат да съм най-мразеният, нека бъда.“, коментира Десподов.

Играчът на Каляри през 2020г. бил спряган за трансфер в италианския гранд Интер, но в крайна сметка отива в Лудогорец. Българският шампион „Лудогорец“ осъществил мощен трансфер – „орлите“ взели под наем от Каляри с опция за закупуване Кирил Десподов, съобщава gong.bg.

Бившият армеец бил спряган, като ново попълнение на италианския гранд Интер от Милано, но вместо това отива в Разград. Така Десподов вместо в Ломбардия, щял да рита в Лудогорието.

Нападателят бил на лагер с националния отбор на България за предстоящите мачове на тима. След това се очаквало Десподов да се присъедини към шампионите.

По този начин Десподов се превърнал в поредното силно ново попълнение в състава на „Лудогорец“.

Футболистът бе продаден от ЦСКА на „Каляри“. Италианският тим обаче го преотстъпил в австрийския „Щурм“ (Грац), където националът изиграва силни мачове и отбелязва доста попадения. 2019г. гостува при Слави Трифонов, където споделя, че мечтата му е да направи трансфер и да започне да се доказва в друго първенство, да печели награди и да има много успехи на футболния терен… успехите му са признати до днес. Но освен с талант Десподов печели сърцата на хората и феновете, като цяло и с отношение и послочивната си доброта. За разика от другия си земляк и колега Димитър Бербатов, Десподов е на „вие“ със снобарството, ампутирал е егото си и се държи човешки с всеки. В родният му град Кресна, хората го имат за местен светец, защото няма случай в който да не е помогнал на някого при поискана помощ. Чувайки това последното ние от Топ Преса не можем да не заемем страна и да признаем, че Десподов бие Бербатов по човучвост и отношение към хората.

Самият Бербатов е демонстрилал не веднжъ респектът си към землякът си Десподов.Бившият нападател на Манчестър Юнайтед отличи преди време Десподов като играчът, който може да създаде неприятности за защитата на Англия.“Десподов притежава скорост и техника, на която се възхищавам и защитниците на Англия трябва да внимават за него“, каза Бербатов по повод предстоящ мач.

 

 

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене