ВИДЕО: Дискусионен форум с младежи от Абланица свързана с Европейската конвенция проведе Районен съд Гоце Делчев

IMG_6159

 

Идеята за провеждането на форума бе породена от  големия интерес на младите хора към работата на съда и усърдното им участие във всичките му инициативи, насочени към превенция на младежката престъпност, към изграждане на правната им култура и целящи да дадат и приносът на съдебната институция във възпитаването у тях на респект, и уважение към закона, обясни председателят на Районен съд Гоце Делчев, Мария Карагьозова. Темата на форума бе: „Актуална ли е днес Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи”.

Учениците от клуб „Към Европа без тютюнев дим, алкохол и наркотици. Децата на Абланица с признателност към Вероника Герин“ от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Абланица, по много ефектен начин презентираха онази част от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи касаеща правата на младите хора.

Председателят на Районен съд Гоце Делчев, Мария Карагьозова, отличи партньорите със специални грамоти в провеждането на дискусионния клуб, Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Гоце Делчев, Районно управление “Полиция”, съдебни заседатели, като и местните представители на медиите за обективно отразяване работата на съда.

Дискусията се проведе в навечерието на 66-та годишнина от провъзгласяването на 10-ти декември 1948 г. на  Всеобщата декларация за правата на човека от Общото събрание на Организацията на обединените нации и 64 години от подписването на ЕКПЧ.

IMG_6160

IMG_6161

IMG_6162

IMG_6163

IMG_6164

IMG_6165

IMG_6166

IMG_6169

IMG_6170

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене