Село Плетена ще има модерен футболен стадион за 1 млн. лв.

Сатовчанското село Плетена е напът да се сдобие с модерен футболен стадион. Наскоро Общинският съвет в Сатовча взе решение за изготвяне на технически инвестиционен проект за основен ремонт на старото и амортизирано през годините спортно съоръжение в населеното място, където живеят 2200 души.

Това стана по предложение на кмета на общината д-р Арбен Мименов. „За мен най-важни са исканията на хората. За жителите на Плетена едно от най-желаните неща е да имат нов футболен стадион. Аз и екипът ми ще направим всичко възможно, за да стане това реалност“, коментира кметът Мименов.

Сегашният терен дори има денивелация от два метра между двете врати, твърдят местните запалянковци, които на всеки мач на местния ФК „Плетена“ са на стадиона. Отборът се състезава в „Б“ Окръжна група Благоевград, подгрупа „Места“, и се радва на подкрепа от над 200 фенове на всеки свой домакински двубой.

Проектът за ремонта на игрището ще се внесе в Министерството на младежта и спорта. Стойността на строително-ремонтните дейности е около 1 милион лева. Очаква се финансирането да се осигури до края на тази година, а догодина да стартират строително-монтажните дейности.

Ще се изгради нова дренажна  и оросителна система, ще се подмени тревното покритие, ще се вдигне ограда край съоръжението, както и подпорни стени над и под стадиона. Ще се монтират удобни седалки за зрителите, които сега са принудени да гледат прави или седнали на земята. Ще се ремонтира настоящата съблекалня и ще се построи допълнителна сграда, за да има повече място за футболистите.

„Тук сме много запалени по футбола, гордеем се, че почти целият състав е от наши момчета, само двама футболисти не са от Плетена. Много от учениците в селото тренират усилено и скоро ще са готови за мъжкия отбор. Затова имаме нужда от ново и модерно игрище“, твърдят жителите на Плетена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене