Bild гръмна: Цяла Виена е потресена от това зверство на нашенец с 12 г. момиче

Той е освободен от ареста и сега се укрива при семейството си в България

Главният заподозрян, 16-годишен младеж, в разследване за сексуално насилие над малолетно лице в Австрия е нашенец, който е освободен от ареста и сега се укрива при семейството си в България, пише Bild.

В продължение на месеци 17 заподозрени на възраст между 13 и 18 години се предполага, че са насилвали 12-годишно момиче в Австрия. Това съобщава вестник Krone.

В края на миналия месец следователи от Държавната служба за криминални разследвания са щурмували няколко апартамента и са отвели 17 заподозрени за разпит, потвърждават от полицията, допълва Kurier.

„Едновременните обиски бяха извършени, за да се попречи на заподозрените да се сговорят“, са съобщили тогава от Виенската прокуратура. Заподозрените са деца и младежи с турски и български произход.

Противно на съобщенията в някои медии, допълва австрийското издание, не става въпрос за групово изнасилване. Смята се, че заподозрените са нападнали момичето поотделно. Според Виенската прокуратура, с изключение на един случай, те не се разследват за изнасилване, а за утежнено сексуално насилие над малолетно лице.

Основният заподозрян е от български произход и според съобщенията се укрива при роднини в България.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене